16 yaşından küçüklere sosyal medya kullanımı artık yasak!

16 yaşından küçüklere sosyal medya kullanımı artık yasak!

ABD’nin Florida eyaletinde 16 yaş küçük çocukların sosyal medya kullanımının yasaklanmasına ilişkin sunulan yasa tasarısı onaylandı. Tasarının yasalaşması için Florida Valisi Ron DeSantis’in imzası bekleniyor.

Florida Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçi üyelerinden gelen tavsiye ile beraber yeni yasa tasarısı görüşüldü. Tasarıya göre 16 yaşın altında olan çocuklar için sosyal medya kullanımının yasaklanması onaylandı.

16 yaş altı için kullanımı yasaklanıyor!

ABD’nin Florida eyaletinde 16 yaş altındaki çocukların aile onayına bakılmaksızın sosyal medya kullanımını yasaklayan tasarı Florida Temsilciler Meclisi’nde onaylandı.

Hangi sosyal medya hesaplarının kullanımının yasaklanacağı tek tek açıklanmasa da, "kullanıcı eylemlerini takip eden, çocukların içerik yüklemesine ve diğer kullanıcılarla etkileşime geçmesine izin veren ve bağımlılık yapıcı içeriklere sahip olan" ifadeleri ile oldukça geniş bir güruhu kapsayan tanım yapıldı.

Söz konusu tasarı için Tyler Sirois "(Sosyal medya şirketleri) Büyüme çağındaki çocuklardan yararlanıyorlar. Bu onların iş modeli. Bunu neden mi yapıyorlar? Platformlarının sağladığı her otomatik oynatma, her beğeni, her bildirimdeki dopamin ile çocuklarımızı kancalarında tutmak için." ifadelerini kullanarak sosyal medyanın çalışma prensiplerinin çocuklar üzerinde şekillenen iş modellerine dikkat çekti.

Tasarının Florida Valisi tarafından imzalanarak yasalaşması durumunda 16 yaşın altındaki çocukların sosyal medya hesaplarının kapatılması gerektiği belirtildi.

Meta şirketlerinden yasa tasarısına tepki!

Facebook, Instagram ve daha birçok uygulamanın içerisinde yer aldığı Meta, Florida temsilcilerinin 106 evet oya karşılık 13 hayır oy ile kabul ettiği yasa tasarısına tepki verdi. 16 yaşından küçük çocuklar için tamamen kapatılması istenilen hesaplar yerine daha alternatif bir çözüm bulunması gerektiğini öne sürdü.

Meta söz konusu tasarı ile ilgili olarak "Birçok genç, şu anda internetten ve uygulamalardan yarı zamanlı işler, yüksek öğretim, dini toplantılar ve askeri hizmetler gibi pek çok alanda bilgi almak için yararlanıyor. 16 yaş altındakilerin sosyal medya kullanımını yasaklayarak, gençleri diğer bölgelerdeki yaşıtlarından daha dezavantajlı duruma düşme tehlikesine atıyorsunuz" ifadelerini kullanarak konuştu.

MEB Hocam ÖZEL HABER

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum