ALES 1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Nereden Görüntülenecek?

ALES 1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Nereden Görüntülenecek?

ALES 1 sınav sonuçları, 21 Nisan 2024 Pazar günü ALES 1 sınavına giren tüm doktora ve yüksek lisans öğrencileri tarafından araştırılıyor. En çok merak edilen konu sonuçların açıklanacağı tarih. Bununla birlikte adaylar sınav sonuçlarını nerewden görebileceklerini de merak ediyorlar. 2024 yılında yapılacak ALES/2 ve ALES/3 sınav tarihi ne zaman olacak?

ALES 1 sınav sonuçları, 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılan ALES 1 sınavı sonrasında, sınava giren tüm doktora ve yüksek lisans adayları tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. İşte o detaylar ve daha fazlası:

Her girilen sınav sonrasında ilk olarak o sınavın soruları ve cevaplarının yayınlanması bekleniyor. Ardından da sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih araştırılıyor. Şu anda benzer durum 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılan ALES 1 sınavına katılan doktora ve yüksek lisans adayları için söz konusu.

ALES 1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ALES 1 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 yılı için yayınlanan ÖSYM takvimine göre ALES 1 sonuçları 10 Mayıs 2024 Cuma günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler.

ÖSYM takvimine göre 2024 yılında iki ALES sınavı daha yapılacak.

• ALES/2 sınav tarihi : 28 Temmuz 2024

• ALES/3 sınav tarihi : 17 Kasım 2024

olarak belirlenmiş durumda. ALES sınavları ile ilgili yaşanan gelişmeleri Meb hocam olarak sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.