Açık Öğretim Fakültesi Sınav Tarihleri ve Geçme Notu Açıklandı

Açık Öğretim Fakültesi Sınav Tarihleri ve Geçme Notu Açıklandı

Örgün öğrenim yoluyla Üniversitede öğrenim göremeyen vatandaşlar için çok büyük bir avantaj olan açık öğretim fakülteleri için sınavlar yaklaşıyor.Peki sınavlar hangi tarihte düzenlenecek? Geçme notu kaçtır?

Açık Öğretim Fakültesi 4 yıllık ve 2 yıllık belirlenen programlar üzerinden üniversite mezunu olmak isteyen adaylara hizmet verir.

Birçok üniversite açık öğretim yoluyla vatandaşlara hizmet verse de en eski ve en çok öğrenciye sahip olan üniversite Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim fakültesidir. Üniversitesi 2023-2024 bahar dönemi final sınavlarının tarihlerini ilan etti.

Buna göre öğrenciler 25 26 Mayıs tarihlerinde final sınavına girecekler. Ayrıca söz konusu sınavlarda başarılı olamayan adaylar için 17 Ağustos 2024 tarihinde Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavları düzenlenecek.

Sınav giriş yerleri ise şu anda belli değildir.

Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında geçme notu olarak 35 belirlenmiştir. 1 sınavların %30'u final sınavların ise %70'e alınarak geçme notu hesaplanır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.