Öğrenciler toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak, meclisten geçti

Öğrenciler toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak, meclisten geçti
Türkiye'de toplu taşımayı en çok kullanan kesin hiç şüphesiz ki öğrencilerdir. Sabah okula giriş saatlerinde ve akşam okuldan çıkış saatlerinde toplu taşıma en fazla öğrenciler tarafından kullanılmaktadır. Bundan sonra o şehirde ikamet eden öğrencilere toplu taşıma ücretsiz hale getirildi. İşte o şehir ve ücretsiz taşımanın detayları.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclisinde öğrencilere ücretsiz taşıma imkanı verecek olan Yasa onaylandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin mayıs ayı olağan meclis toplantısında alınan karar gereği ilkokul ve ortaokul öğrencileri toplu taşıma araçlarından tamamen ücretsiz olarak yararlanacaktır.

Yine aynı toplantıda alınan karar gereği ortaokul ve lise öğrencileri ile beraber üniversite yüksek lisans ve doktor öğrencileri söz konusu toplu taşıma araçlarından %54 indirimli olarak yararlanacaklardır.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar konuyla ilgili "Göreve seçildiğimiz günden itibaren hizmetlerin en güzeline talibiz dedik ve şehre iz bırakacak projeler için kollarımızı sıvadık. Daha önce de söylediğimiz mali, kültürel, sosyal açıdan ve her alanda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak adımlar atmayı hedefliyoruz. Su tarifelerinde yüzde 20 indirim uygulamamızın ardından ulaşım indirimi ve ücretsiz tarife uygulamasıyla da önemli bir adımı atmış olduk. İnşallah müjdelerimizin devamı gelecek. Çocuklarımız artık otobüse ücretsiz binecek. Üniversite öğrencilerimiz ve gençlerimizin de bütçelerine ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Sakarya'mıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER