MHRS Randevu Onaylama Nasıl Yapılır 2024? Randevu İptal Edilmezse Ne Olur?

MHRS Randevu Onaylama Nasıl Yapılır 2024? Randevu İptal Edilmezse Ne Olur?
MHRS randevu onaylama nasıl yapılır 2024 yılında bugünlerde özellikle onaylı randevu sisteminden yeni haberdar olmuş vatandaşlar tarafından çok fazla araştırılıyor. Randevusunu onaylamadığı ya da gitmediği halde yeniden randevu almak isteyenler 15 gün boyunca bu hakka sahip olamayacaklar. Bir de uygulamadan muaf tutulanlar var. Haberin detayı burada:

MHRS randevu onaylama nasıl yapılır 2024 yılının bugünlerinde en çok merak edilen ve araştırılan konuları arasında yer almaya başladı. Çünkü Merkezi Hekim Randevu sistemi MHRS, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile birlikte 13 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren onaylı randevu dönemine geçiş yaptı. Pek çok vatandaşın ise bu durumdan, uygulamanın başlamasından 4 - 5 gün sonra oldu. Çünkü telefonlara mesajlar geç iletildi.

MHRS Randevu Onaylama Nasıl Yapılır 2024?

sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile MHRS, 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü itibari ile onaylı hale geldi. Böylelikle hastalar, randevu gününden bir gün önce randevularını onaylayacak ya da randevularına gidemeyeceklerini 20.00'a kadar bildirecekler. Böylece daha fazla hastanın, hastanelerde randevu olması sağlanacak. Uygulamadan 65 yaş üstü vatandaşlar ve kanser hastaları muaf tutulacak.

MHRS randevu onaylama nasıl yapılır 2024? Vatandaşlar, randevu günlerinden bir gün önce, saat 20.00'a kadar, gelen SMS'e yanıt vererek, Alo 182'yi arayarak ya da www.mhrs.gov.tr adresi üzerinden kişisel bilgilerini girmek sureti ile sonraki gün olan randevularını onaylamak ya da iptal etmek durumundalar.

Aldığı randevuyu onaylamayan ya da iptal etmeyen ancak randevusuna gitmeyen vatandaşlar, 15 gün boyunca aynı branş için MHRS üzerinden randevu alamayacak. Ancak hastaneye bizzat giderek randevu oluşturma hakkı da saklı tutulacak.