Temmuz Ayında Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak

Temmuz Ayında Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak

Öğretmenlerin temmuz zammı sonrası oluşacak maaşları Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının birleşmesiyle ortaya çıkar. Peki Mevcut durumda Temmuz ayında öğretmen maaşları ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

2023-2024 ikinci zam dönemi temmuz ayında başlayacak. Mali yıl olarak şu anda Ocak Haziran döneminin içerisindeyiz. Bütün memur ödemeleri bu dönemdeki katsayılar üzerinden belirlenmektedir.

Temmuz Aralık dönemine gireceğimiz zaman öğretmen maaşları zamlı olarak hesaplanacak. Peki Mevcut durumda öğretmenlerin Temmuz ayında alacakları zam oranı yüzde kaçtır?

Göreve yeni başlayan bir öğretmenin Temmuz ayında alacağı Maaş ne kadar olacaktır? Öğretmenlere toplu sözleşme zamanı olarak Temmuz ayında yüzde 10 zam yapılacaktır.

Mevcuttaki enflasyon artışları bize enflasyon farkından gelecek olan zammın yüzde 10 ile yüzde 15 bandında olacağını göstermektedir. Bizler bu miktarı 12 olarak alırsak tam ortada bir tahmin yürütmüş oluruz.

maas-zammi-temmuz.webpYani Toplu sözleşme zammı %10 artı enflasyon farkı %12 olarak hesaplandığında toplamda Temmuz ayında öğretmenler %22 oranında bir zam alacaklardır.

Mevcut durumda göreve yeni başlayan bir öğretmen 34.100,00 TL maaş almaktadır. % 20 zam oranı ile temmuz zammı 7.740,00 TL olarak hesaplanacaktır. Toplamda ise yeni göreve başlayan bir öğretmen 41.840,00 TL maaş alacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.