Öğretmen atamalarında o branş mezunlarının hepsi atanacak hem de fazladan ek ders alacak

Öğretmen atamalarında o branş mezunlarının hepsi atanacak hem de fazladan ek ders alacak

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin öğretmen atamaları ile ilgili en son Diyarbakır'da gerçekleşen öğretmenler odası buluşmalarında Bir açıklamada bulundu. Öğretmen atamaları ile ilgili net sayıların ve kılavuzun açıklanacağı tarih olarak Pazartesi işaret eden Yusuf Tekin daha öncesinde de bir branşın özellikle üzerinde durmuştu. İşte o branş ve avantajları...

Ülkemizde son yıllarda Engelli bireylerin eğitimine yönelik olarak büyük yatırımlar yapılmaktadır. Evde eğitim, hastane eğitim, destek eğitim odası, özel eğitim sınıfları, kaynaştırma eğitimleri, rehabilitasyon araştırma merkezleri, evde bakım ücreti gibi daha onlarca imkan bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımızın eğitimleri için seferber edilmiştir.

Söz konusu eğitimleri yürütecek olan baş aktörler ise özel eğitim öğretmenleridir. Ana sınıfından Liseye kadar tüm kademelerde tüm sınıflarda eğitim verebilen tek branş özel eğitim öğretmenleridir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin daha önce ki açıklamalarında özel eğitim öğretmenlerine büyük ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

İşte bundan dolayı özel eğitim öğretmenleri atamalarda büyük avantaj sahipleridirler. Özellikle zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyon araştırma merkezlerinde ve özel sermaye ile kurulmuş eğitim kurumlarında yoğun biçimde gerçekleşen eğitimlerinde de görev alan özel eğitim öğretmenleri Özel sektörde de tatmin edici ücretler alabilmektedirler.

Bu sebepten dolayı birçok okulda özel eğitim sınıflarında ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenleri görmekteyiz. Yani mevcuttaki özel eğitim öğretmenleri ihtiyacın çok az bir kısmını karşılamaktadır.

Özel eğitim öğretmenlerine yürütmüş oldukları görevler kapsamında ödenen bütün ek ders ücretleri, evet bütün ek ders ücretleri yani nöbet, egzersiz, hazırlık planlama, ders gibi hatta seminer ücretle de dahil olmak üzere%25 artırımlı olarak ödenmektedir.

Bu bağlamda Milli Eğitim camiasının içerisinde de özel bir yerleri bulunmaktadır. 2024-2025 yılında göreve başlayacak olan öğretmenlerin sayılarının belirleneceği kılavuzda da kendilerine geniş bir yer ayrıldığı şimdiden söylenebilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

28 Yorum