Öğretmen Atamaları Ne Zaman Açıklanacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Net Tarih Verdi!

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Açıklanacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Net Tarih Verdi!

Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının açıklanacağı zamana ilişkin yeni ve çok yakın bir tarihi işaret etti. Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde İçkale Açık Hava Müzesi'nde Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kendisine yöneltilen sorulara açık ve net yanıtlar verdi:

Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ile ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. Bakan Tekin açıklamasını, Diyarbakır Sur ilçesindeki tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nden tüm öğretmen adaylarına ulaştırdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk Cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmen Odası Buluşmaları'nda bu kez Diyarbakır'da bulunan öğretmenlerle bir aradaydı. Burada kendisine yöneltilen öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt verdi.

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Muhtemelen Pazartesi günü (Yarın) hem atanacak öğretmen sayısı, hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." dedi.

Buluşmada Bakan Tekin'e yöneltilen sorular sadece öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak sorusu ile sınırlı değildi. Müfredatın sadeleştirilmesi dolayısı ile ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı sorulduğunda Bakan Tekin, "Müfredat değişikliği ders sürelerini etkilemeyecek. Buna göre ders saatlerinde herhangi bir artış ya da azalma olmayacak. Ders sürelerimiz şu anki haliyle devam edecek." dedi.

Kendisine Öğretmenlik Meslek Kanunları ile ilgili soruların da yöneltildiği Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de öğretmenlerin nitelik ve seçimlerinden, hizmet içi eğitimine kadar pek çok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.