Son Dakika! Müfredat sadeleşti, konular azaldı! Yaz tatili 4 aya mı çıkarıldı!

Son Dakika! Müfredat sadeleşti, konular azaldı! Yaz tatili 4 aya mı çıkarıldı!

Müfredat sadeleşti, Milli Eğitim Bakanlığı kararını verdi. 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz tatili uygulaması değişiyor mu? Okulların kapanmasına kısa süre kala ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini bekleyen yenilikler neler? İşte merak edilenler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni müfredatın detayları taslak halinde incelenmeye devam ediliyor. Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı o taslak için görüş ve önerileri kabul ediyor. Bakanlığın sitesine düşen her türlü öneri detaylıca incelenerek dikkate alınıyor.

Yeni eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanacak müfredat öğrencilerin eğitim faaliyetlerine uygun şekilde sadeleştirildi. Yenilenen müfredatta sadeleştirilen kazanımlar nedeniyle ders saatlerinde değişim yaşanacak mı? merak edildi. Bu değişimden kaynaklı olarak yaz tatilinin 3 aydan 4 aya çıkarılması konuşulmaya başlandı. Sosyal medyada hızla yayılan bu haberin gerçekliği neydi?

Yaz Tatili Süreleri Değişiyor mu?

Bu yıl 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıkları andan itibaren tatile geri girecek. Sosyal medyada yaz tatilinin 4 ay olma ihtimaline dair yayılan tüm iddialar asılsız kabul edildi. Bakan Tekin yaptığı açıklamada “müfredatın yenilenmiş ve sadeleştirilmiş olması ders saatlerinde değişikliğe sebep olmayacaktır” diyerek konuya açıklık getirmiş oldu.

Her eğitim öğretim yılı sonu olduğu gibi bu yılda yaz tatili 3 ay boyunca devam edecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı akademik takvimine göre yeni eğitim faaliyetleri 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum