Onlar En Kolay Atanan Öğretmenler

Onlar En Kolay Atanan Öğretmenler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan öğretmen atama sayıları yıldan yıla düşmektedir. Düşen kontenjanlar neticesinde öğretmenler maalesef atanamamaktadır. Tüm bunların dışında öyle bir branş var ki neredeyse bütün mezunları atanabiliyor. Peki o branş hangisi? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakın zamanda açıklanacak olan ilk atama sebebiyle atanacak öğretmen kontenjanları yayınlanacak.
Ancak söz konusu kontenjanlarla ilgili olarak şu an herhangi bir bilgi elimizde bulunmamaktadır. Fakat her yıl çok kolay bir biçimde atanan neredeyse mezunlarının hiçbiri açıkta kalmayan bir branş var.

O branş özel eğitim öğretmenliğidir. Haydi branş hem ilkokul hem okul öncesi hem ortaokul hem de lisede kendine kadro bulabilmektedir. Hafif zihinsel engelden otizme kadar birçok engel türüne öğretmenlik yapabilen özel eğitim öğretmenliği branşı mezunları devlette olduğu kadar özel sektörde de aranan meslek gruplarındandır.

2023 yılı özelinde bakıldığında en son yapılan öğretmen atamasında özel eğitim öğretmenleri 59 puanla devlet kadrolarına atanabilmişlerdir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum