Öğretmenler Dikkat Maaşınız Yanlış Hesaplanıyor Olabilir

Öğretmenler Dikkat Maaşınız Yanlış Hesaplanıyor Olabilir

15 Nisan pazar günü gerçekleştirilecek olan maaş ödeme işlemleri tüm öğretmenler tarafından dikkatle takip edilmesi gereken bir konudur.Özellikle e-devlet'teki maaş bordrolarının ve okulların kullandığı kamu maliye bilgi sistemindeki maaş bilgilerinin kontrol edilmesinde yarar vardır. Peki maaşımızın eksik yatıp yatmadığını nasıl öğreniriz? Detaylar haberimizde...

15 Nisan Pazartesi günü tüm öğretmenlere maaş ödemeleri yapılacaktır. Maaş ödemesi alacak olan öğretmenlerin e- bordrolarını kontrol ederken dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de maaş kademe ve derecelerindeki ilerlemelerin doğru olarak işlenip işlenmediğidir.

maas-odemeleri-dikkat-edilecek-hususlar.jpegMEBBİS modülündeki maaş bilgileri ile kamu maliye bilgi sistemi olarak adlandırılan sistemde yer alan maaş bilgilerinin birbiriyle örtüşmesi gerekmektedir. Örnek olarak verecek olursak 5/2 derece kademesinde olan bir öğretmenin kamu maliye bilgi sistemindeki maaşı 6/1 olarak işlenmiş olabilir.

Böyle bir durumu tespit eden öğretmen okul idaresine dilekçe vererek ilgili durumun düzeltilmesini ve geriye dönük alamadığı maaş farkına faizi ile birlikte isteme hakkına sahiptir

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.