MEB Açık Uçlu Sınav Sorusu Örnekleri ve Çözüm Videosu

MEB Açık Uçlu Sınav Sorusu Örnekleri ve Çözüm Videosu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak sınav uygulamalarında alınan karar doğrultusunda sınavlar açık uçlu hale geldi. Bakanlığın 2 dönem 2. ortak sınav uygulaması için hazırladığı örnek sorular çözüm videoları ile birlikte haberimizde

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan merkezi sınav uygulamasının ilki 16-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. 81 ilde sınav merkezlerinde sınava dahil olan adaylar süreci sorunsuz şekilde tamamladı. Bakanlık 2. dönem ortak sınav takvimini paylaştı. Bu paylaşımla birlikte öğrencilerin faydalanabileceği örnek soru kitapçıkları da yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren resmi veya özel örgün eğitim kurumlarında okuyan 8. ve 12. sınıf öğrencileri için ortak sınav takvimi değişikliğe uğradı. MEB'in paylaştığı bilgiye göre 2. ortak sınavlar 20 Mayıs tarihinde başlayıp 31 Mayıs tarihine kadar sürecek. Öğrencilerin daha fazla katılım sağlayabilmeleri için 2. dönemin 2. ortak sınavları bir hafta daha erken başlatıldı. Okulların kapanmasından kaynaklı olarak tarihlerde böyle bir değişiklik yapıldı.

MEB 2.Dönem Ortak Sınav Soru Örnekleri ve Çözüm Videosu

İlk kez açık uçlu kısa cevaplı soru sistemine geçilen bir dönemde öğrencilerin de kafası karışıktı. Bu süreçte öğrencinin sınav stresini hafifletecek soru örnekleri Bakanlık tarafından erişime açıldı. Öğrenciler 2. dönem 2. ortak sınava girmeden önce temel eğitim ve ortaöğretim kapsamında paylaşılan örnek soru kitapçık ve çözüm videolarına erişebilir:

- Temel eğitim 2 dönem 2 yazılı örnek soru kitapçıkları TIKLA

- Temel eğitim 2 dönem 2 yazılı örnek soru kitapçıklarının çözüm videoları TIKLA

- Ortaöğretim 2 dönem 2 yazılı örnek soru kitapçıklarının çözüm videoları TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.