Öğretmen mülakatları yasa değişikliği ile kalkıyor mu?

Öğretmen mülakatları yasa değişikliği ile kalkıyor mu?

Bakan Tekin 2024 öğretmen atamasını mülakat ve KPSS puanı ile yapılacağını dile getirdi. Adaylar bu yıl mülakata girecek. Sınav puanı kadar mülakatta atama sürecini etkileyecek. Bu paylaşıma rağmen farklı bir açıklama daha geldi. Bakan Tekin’in mülakat konusu ile ilgili açık kapı bıraktığı işte o paylaşım…

Eğitimde mülakatın liyakati ortadan kaldırdığını düşünen eğitimciler atamaların eskiden olduğu gibi sadece sınav puanı ile yapılmasını istiyor. Bakan Tekin her ne kadar “benim kanaatim belli” diyerek mülakatı savunsa da madalyonun öte yüzünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü duruyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “kamuda mülakatları kaldırıyoruz” diyen Erdoğan’dan mülakat konusu ile ilgili önümüzdeki yıl itibariyle yeni bir düzenleme yapması bekleniyor. Bu fikri öne çıkaran bazı gelişmelerde yaşandı. Bakan Tekin’in son açıklamalarında mülakatın kaldırılmasına ılımlı bakmasa da “karar gelirse uygularız” demesi

Öğretmen Atamasında Mülakat Kalkıyor mu?

“İhtiyaçtan fazla öğretmen ataması olmayacak. Çünkü maliyet vatandaş vergilerinden karşılanıyor. Mülakat devam edecek. Müfredat için verilen değerlendirme süresi uzatılabilir.”

Bakan Tekin bu açıklamayı yaptıktan sonra mülakat ile ilgili önemli görülen şu detayı da ekleyerek açık kapı bıraktı:

“Mülakat konusunda kanaatim belli ama nihayetinde siyasi idare başka karar alırsa, parlamentoda yasa değişirse o zamanda biz yeni yasayı uygularız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

17 Yorum