Milyonlarca öğrenci etkilenecek! Devamsızlık sınırında olanlar…

Milyonlarca öğrenci etkilenecek! Devamsızlık sınırında olanlar…

81 ilde örgün eğitim faaliyetlerine devam eden milyonlarca öğrenciyi etkileyecek kararı Bakan Tekin onayladı. Öğrencileri yeni eğitim öğretim yılı itibariyle neler bekliyor? İşte merak edilenler

8. sınıf öğrencisi olup YGS sınavına girecek öğrenciler ile 12. sınıf öğrencisi olup YKS sınavına girecek öğrencileri ilgilendiren o kritik karar Bakan Tekin tarafından bir kez daha paylaşıldı. Öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren devamsızlık affı kararıyla ilgili Bakan Tekin ne söyledi?

12. sınıf öğrencileri YKS sınavı için hazırlıklarını sürdürüyor. İyi bir üniversiteye yerleşerek kariyer hayatında başarı elde etmek isteyen öğrencilerin tek isteği devamsızlık affı verilmesi. Milli Eğitim Bakanlığı Kanununa göre devamsızlık süresi öğrenciler için özürsüz 10 gün, özürlü ve özürsüz toplam 30 gün olarak veriliyor. Eğer belirtilen kanuni süre aşılırsa öğrenci derslerinde başarılı olsa dahi sınıfta kalıyor.

12. sınıf öğrencileri için sınava hazırlanma amaçlı olarak devamsızlık affı uygulanır mı? sorusu merak edilirken konuyla ilgili yeni açıklama geldi.

Bakan Tekin devamsızlık affının gündeminde yer almadığını, devamsızlık affı kararı konusunda asla taviz vermeyeceğini söyleyerek okula devam etmenin önemini bir kez daha vurguladı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.