MEB PİKTES burs ödemeleri yattı mı? Burs kesintisi yaşanır mı? PİKTES burs ödemesi sorgula!

MEB PİKTES burs ödemeleri yattı mı? Burs kesintisi yaşanır mı? PİKTES burs ödemesi sorgula!

Milli Eğitim Bakanlığı'na ait Şikayetvar hattına düşen bazı haberler PİKTES burs ödemeleri yatırılmıyor mu? sorusunu gündeme getirdi. PİKTES Mesleki ve Teknik Eğitim bursundan faydalanma fırsatı elde edenler için burs ödemeleri ne zaman yapılacak? Kesintinin sebebi ne oldu? PİKTES burs ödemesi sorgulama işlemi nasıl yapılabilir? İşte detaylar…

2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan PİKTES projesine kayıt olmuş ve eğitim bursu alma hakkını kazanmış olanlar için ödemeler halen devam ediyor. Mesleki ve Teknik Eğitim bursu ödemeleri kapsamında şartları karşılayan öğrenciler iki ayda bir iki aylık olarak ödeme alabiliyor.

PİKTES Burs Durum Sorgulama!

2023-2024 eğitim öğretim yılı için belirlenen burs tutarı aylık 1.150 TL. Ayrıca öğrencilere eğitim öğretim yılı başında 2.300 TL okula dönüş desteği veriliyor. 2 ayda bir hesaba otomatik olarak aktarılan burs ödemesi 2.300 TL olarak hesaba geçiyor.

meb-piktes-burs-odemeleri-yatti-mi-burs-kesintisi-yasanir-mi-piktes-burs-odemesi-sorgula.png

PİKTES bursu kazanan öğrenciler bursun yatıp yatmadığını PİKTES resmi internet sitesi üzerinden “Burs Durum Sorgulama” ekranına kimlik numarasını yazarak kontrol edebilir. Eylül ve Haziran ayları arasında yani toplamda 10 ay boyunca ödenen PİKTES bursu bazı hallerde kesilebilir. Bursa alma hakkı kazanmış olmasına rağmen öğrenci sınıf tekrarına kaldığında burs alamaz. Bu hakkı kurum tarafından iptal edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.