MEB atama kılavuzu! Başvuru 3-6 Mayıs, sonuçlar 10 Mayıs’ta açıklanacak!

MEB atama kılavuzu! Başvuru 3-6 Mayıs, sonuçlar 10 Mayıs’ta açıklanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarına öğretmen atamasına ilişkin kılavuz paylaşıldı. Bakanlığa bağlı olarak özel program ve proje uygulayan Eğitim Kurumları için atama başvuru tarihleri belli oldu

Bakanlığın özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamasına ilişkin başvuru kılavuzu resmi olarak paylaşıldı. Kılavuzda yer alan bilgiye göre başvurular 3 ve 6 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak. Başvuru yapmak isteyenler internet üzerinden online başvuru ekranını kullanabilecek.

657 sayılı Devlet Kanunu kapsamında memur veya sözleşmeli personel statüsünde öğretmen olarak görev yapmış olanlar başvurabilecek. Adaylık süresi dahil olmak üzere en az 4 yıl öğretmenlik yapanlar ancak değerlendirmeye alınacak. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülükten muaf olanların başvurusu kabul edilecek.

Online Başvuru Nasıl Yapılacak?

Öğretmen ihtiyacı bulunan öncelikli proje okullarının yer aldığı ildeki okul veya kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından atama yapılacak. Başvurular MEBBIS platformu üzerinden ya da personel.meb.gov.tr adresi kullanılarak yapılabilir. Başvuru sırasında en fazla 10 eğitim kurumu tercih edilecek.

Atama sonuçları Bakanlığını resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacak. 7 Mayıs tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan başvuruların sonuçları 10 Mayıs tarihinde personel.meb.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak. Ataması yapılan öğretmenin işten ayrılma ve işe başlama işlemleri 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle başlayacak.

ÖNERİ LİNK: Öğretmenlikte zorunlu rotasyon geri mi dönüyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum