İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! Ders içerikleri baştan aşağı yenileniyor!

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! Ders içerikleri baştan aşağı yenileniyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müfredatta sadeleşme hareketi kapsamında öğrencilerin eğitim hayatına daha rahat odaklanabilecekleri bir sistemi getirmek için gün sayıyor. En çok merak edilen sorular müfredat sadeleşirse ders saatleri kısalır m? Devamsızlık için af yasası çıkacak mı? Sadeleşen müfredat doğrudan LGS, YKS gibi kritik sınavların uygulanışını etkiler mi? İşte merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “yeni müfredat hazır yakında duyuracağız” dedi içeriğin daha sade olacağını ifade ederken ders saatlerinde herhangi bir değişim olmayacağına da dikkat çekti.

Eğitimde alınan radikal kararların aslında birer “tedbir” olduğuna değinen Tekin her uygulamanın öğrencinin lehine olduğunu ifade etti.

"AF YOK" Devam Konusunda Bu Israr Niye?

“Karar aldığımız ısrarlı devam kuralı sayesinde öğrencilerin devamsızlığında ciddi düşüşler oldu. Bu sebeple devamsızlıkta ısrarcıyız ve gündemimizde af yok.”

İlk kez Ocak ayında gündeme getirilen eğitimde değişiklik konusu Sabancı Öğretmen evinde düzenlenen bir eğitim buluşması ile kamuoyuna da yansıtıldı. Müfredat değişikliğinin konuşulduğu o toplantıda özellikle ortak sınav, sınıf tekrarı ve devamsızlık konuları ile ilgili kararlar alındı.

12. sınıf öğrencilerinin sınav hazırlıklarının devam ettiği bir dönemde devamsızlık affı gelir mi? Şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Bakan Tekin'in bundan tam 4 ay önce verdiği o röportajda katı tutumunu sergilediği af konusu ile ilgili belki de Mayıs ayında müjdeli bir haber gelebilir…

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.