Eğitimde yeni bir dönem mi başlıyor? Öğretmenlerin uzaktan çalışması karşılığı aldığı maaş...

Eğitimde yeni bir dönem mi başlıyor? Öğretmenlerin uzaktan çalışması karşılığı aldığı maaş...

Covid-19 döneminde ilk kez uygulanan uzaktan çalışma sistemi Danıştay 12. dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre hukuka uygun kabul edildi. Paylaşılan yazıda dikkat çeken öğretmen ek ders ücretine dair işte o önemli detaylar…

“Uzaktan çalışma yetkisi Bakanlığın elindedir” denildi 657 Sayılı Kanunun 89.maddesi kapsamınca rutin müfredat dışı eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulması hukuka uygun kabul edildi. Bu kapsamda tam gün ya da tam yıl eğitim uygulamalarına yönelik yöneticilerin üzerinde ek ders ödenmesini gerektirecek bir görevin kalmadığı mevzuata aykırı bir durum görülmediği ifade edildi.

Uzaktan eğitim kararı verildiğinde; kamu görevlileri hakem kurulu kararına göre yönetici ve öğretmenlerin üzerinde bulunan aylık karşılığı ders ya da ek ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevleri yapılmış sayılacak.

egitimde-yeni-bir-donem-mi-basliyor-ogretmenlerin-uzaktan-calismasi-karsiligi-aldigi-maas.png

Uzaktan veya dönüşümlü çalışma usulü kapsamında fiilen göreve gelemeyenler idari izinli kabul edildi. Bu kapsamda öğretmenlere aylıkları karşılığında ders görevi verilmesi ile beraber ek ders görevi verilmesinin mümkün olduğu, ek ders görevi yapanlara 657 sayılı kanun kapsamında uzaktan eğitim olarak uygulanabileceği ve ek ders ücreti ödeneceği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum