Asıl Mesele Rotasyon mu? Öğretmen İtibarı, CİMER, Yüzde 100 Artırımlı Ek Ders Ücreti

Asıl Mesele Rotasyon mu? Öğretmen İtibarı, CİMER, Yüzde 100 Artırımlı Ek Ders Ücreti

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan son günlerde en çok konuşulan eğitim maddeleri arasında yer alan rotasyon haberlerine dikkat çekerek “O kadar sorun ve talep varken ve karşılık bulmamışken öğretmenlerin tek sorunu rotasyon mu?” diyerek tepki gösterdi…

Başkan Talip Geylan sözlerine rotasyondan başladı, öğretmen atamaları, cimer şikayetleri ve %100 artırımlı ek ders ücreti talebine kadar her konuya değindi. Öğretmenlerin bulunduğu yerden farklı bir bölgeye zorunlu olarak gönderilmesi, pek çok kişi tarafından hem eğitim hem de öğretim kalitesini geliştirecek bir uygulama olarak görülürken birçok kişi bu durumu “öğretmenlerin huzurunu bozacak” bir uygulama olarak nitelendiriyor.

Başkan Geylan “Öğretmenler için bir şeyler yapmak mı istiyorsunuz?” diyerek başlattığı o konuşmasına “Sözlerinizi unutmayın. Aylardır bir adım dahi atılmadı. O zaman ÖMK'yı gündeminize alın” diyerek devam etti..

"Asıl Mesele Rotasyon mu?"

“Öğretmenleri neredeyse kamuda en düşük maaşı alan meslek grubu olmaktan kurtaracak tedbirler alınmalı!”

“Kuşa dönmüş olan ve asla emeğin karşılığı olmayan ek ders ücretleri %100 arttırılmalı.”

“Öğretmenlerin itibarını rencide eden CİMER keşmekeşine bir nizam getirilmeli. 9 aydır bekleyen öğretmen atama takvimi artık işletilmeli.”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği mülakat kaldırılmalı. Proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarına liyakat esaslı bir esas oluşturulmalı.”

Tüm bunlar bir yerde dururken dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın dediği gibi “Attığınız taşın ürküttüğünüz kurbağaya değmeyeceği” rotasyon gereksizliği ile uğraşmayın!

ÖNERİ LİNK: Kulisler hareketlendi! MEB harekete geçti! Eğitimde rotasyon geri mi geliyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum