ALES/1 sınav sonuçları açıklandı mı? ALES/1 sınav sonucunu sorgula!

ALES/1 sınav sonuçları açıklandı mı? ALES/1 sınav sonucunu sorgula!

ÖSYM 2024 ALES/1 sınav sonucunu ne zaman paylaşacak? Bu yıl sınava giren milyonlarca aday ALES sınav sonuç ekranını sorguluyor. Konuyla ilgili detayları merak edenler için işte o resmi bilgi

Akademik kariyerini güçlendirebilmek ve yüksek lisans eğitimi alabilmek için ALES sınavına giren öğrenciler sınav sonuç takvimini merak ediyor. ALES/1 sınavı bu yıl 21 Nisan tarihinde sorunsuz şekilde tamamlandı.

Sınava giren adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre bu yıl ALES/1 sınav sonuçları 10 Mayıs tarihinde belli olacak. Sınava girerek başarı sağlayan adaylar sınav sonuçları açıklandıktan sonra elde ettikleri puanı 5 yıl boyunca kullanabilecek.

ALES/1 sınav sonuç ekranı sorgula!

ÖSYM ALES/1 sınav sonuçlarını paylaşmadan önce öğrencilerin bu yıl düzenlenen ilk sınavın cevap anahtarını erişime açık hale getirdi. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntülenebilir.

ais.osym.gov.tr adresini kullanarak bilgilerini sisteme giren her aday 10 gün boyunca temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı ekranına erişecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.