81 ilde şikayetler çığ gibi büyüyor! MEB öğrenci staj maaş ödemeleri durduruldu mu?

81 ilde şikayetler çığ gibi büyüyor! MEB öğrenci staj maaş ödemeleri durduruldu mu?

Stajyer öğrenciler mağdur mu oluyor? Lise öğrenimine devam ederken staj ücretini düzenli olarak hesabına alanların ödemeleri durduruldu mu? Milli Eğitim Bakanlığı staj ödemeleri ile ilgili ne söyledi? İşte tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı'nın şikayet hattını kitleyen stajyer öğrenci mağduriyeti gün geçtikçe büyüyor. “Staj ücretim yatmadı” diyen öğrenci sayısı son bir haftada günden güne arttı. Şikayetlerin artması sebebiyle 12. sınıf öğrencilerinin yaşadığı mağduriyet Bakanlık ödemeleri geri mi çekti? sorusunu gündeme getirdi.

Kayseri'de bir devlet hastanesinde lise stajı gören biri öğrenci 15 Mart tarihinde yatması gereken staj maaşının 14 Nisan olmasına rağmen henüz yatırılmadığını söyleyerek mağduriyetini dile getirdi.

13 Nisan tarihinde paylaşılan bir başka stajyer öğrenci şikayetine göre 4 aydır maaş yatırılmıyordu. 12. sınıf Meslek Lisesi öğrencisi işletmede hala staj yaptığını fakat 4 aydır maaş yatırılmadığını ve mağdur olduğunu dile getirdi.

81-ilde-sikayetler-cig-gibi-buyuyor-meb-ogrenci-staj-maas-odemeleri-durduruldu-mu.png

İstanbul’dan Kars’a Kadar…

Şikayetler sadece tek bir ilden gelmiyordu. İstanbul ve Bursa başta olmak üzere Kars, Samsun, Adana gibi farklı illerden de öğrenciler stajyer maaşlarının hiç yatmadığını veya geç yatırıldığını söyleyerek mağduriyetinin dile getirilmesini istedi.

Peki Bakanlığın bu konuda cevabı neydi?

Staj ücretlerinin kaldırılması gibi bir durum söz konusu mu? Yapılan araştırmaya göre Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili herhangi bir olumsuz bilgi paylaşmadı. Staj ücretlerinin kesintisiyle ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum