2024 KPSS Lisans sınav başvuru ekranı! KPSS sınav ücreti ne kadar oldu?

2024 KPSS Lisans sınav başvuru ekranı! KPSS sınav ücreti ne kadar oldu?

2024 yılında KPSS sınavına girecekler başvuru ücretini merak etmeye başladı. KPSS sınav başvuruları yarın başlıyor. Peki ne kadar ödeme yapılacak? KPSS lisans sınavı hangi gün yapılacak? KPSS sınav ücreti nereye yatırılacak? İşte merak edilenler…

ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen KPSS sınavı için geri sayım başladı. 3 Mayıs Cuma günü KPSS için başvuru ekranı açık hale gelecek. Devlet memuru olmak isteyenler KPSS Lisans sınavı için ön başvurusunu gerçekleştirecek. Peki kim, ne kadar ödeme yapacak? ÖSYM'nin 2024 yılı için belirlediği KPSS başvuru ücreti ne kadar oldu?

Bu yıl KPSS sınavı 3 farklı oturumda gerçekleşecek. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim sınavları aynı yıl içinde uygulanacak. 3 ve 15 Mayıs tarihleri arasında KPSS Lisans ve ÖABT başvuruları tamamlanacak. Ön Lisans için başvurmak isteyenler ise 13 Haziran tarihinde açılacak ekranı takip edebilecek.

2024 KPSS Lisans Başvuru Ücreti

2024 yılı KPSS başvuru ücretlerine dair henüz paylaşım yapılmadı. ÖSYM bu yıl ne kadar ödeme alacak bilinmiyor. Ancak önceki yıl uygulanan sınav başvuru ücreti aşağıdaki tablodan incelenebilir:

  • KPSS GK-GY sınav başvurusu 115 TL

  • KPSS Eğitim Bilimleri sınav başvurusu 115 TL

  • KPSS Alan Bilgisi sınav başvurusu 80 TL

  • KPSS ÖABT sınav başvurusu 115 TL

2024 KPSS lisans sınavına 72 gün 18 saat 2 dakika kaldı. Bu yıl lisans sınavı 14 Temmuz tarihinde uygulanacak. Başvuru ücreti ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalara yatırılacak. Başvuru onayı için e-ödeme sayfası ile online başvuru ücretinin ödenmesi gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.