Yaz tatili Ne Zaman Başlayacak? 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlayacak?

Yaz tatili Ne Zaman Başlayacak? 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlayacak?

Yaz tatili ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanacak? Öğrenciler karnelerini ne zaman alacak? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Kurban Bayrmaı tatilinden yararlanabilecekler mi? Yaz tatili ne kadar sürecek? 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

Yaz tatili ne zaman başlayacak sorusuna pek çok kişi yanıt arıyor. Yaz aylarının yaklaşması ve sıcaklıkların artması ile birlikte öğrenciler ve veliler ile birlikte okul idarecileri, ilkokul, ortaokul ve liseler için okulların kapanacağı tarihi merak etmeye başladı. Ve merak edilen tarih MEB tarafından duyuruldu.

Bundan bir kaç yıl öncesine kadar sadece yarıyıl tatili yapan ve resmi tatillerde dinlenen öğrencilerve öğretmenler, bir kaç yıldır 1. dönem ve 2. dönem ara tatilleri sırasında da birer hafta dinleniyor. 2024 yılında ise 1. ve 2. dönem ara tatilleri ile yarıyıl tatili tamamlandı. Artık geriye sadece yaz taitli bir de öncesindeki resmi tatiller kaldı.

Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

Yaz tatili ne zaman başlayacak? MEB tarafından açıklanan takvime göre yaz tatili 14 Haziran 2024 Cuma günü ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine karne verilmesi ile birlikte 15 Haziran 2024 Cumartesi günü başlayacak.

Yaklaşık 86 gün sürecek olan yaz tatili sonrasında 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü okulların açılması ile birlikte başlayacak.

Kurban Bayramı okulların kapanmasından hemen sonra kutlanacağı için öğrenciler bu tatilden yararlanamayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum