Onlar ders puanı yüksek olsa da sınıfta kalacak!

Onlar ders puanı yüksek olsa da sınıfta kalacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı son canlı yayında 12. sınıf öğrencilerine seslenerek uzun süredir tartışılan devamsızlık konusuna açıklık getirdi. YKS sınavı öncesi af bekleyen öğrenciler için kritik işte o gelişme

Eylül ayından beri eğitim hayatını etkileyecek kararları ile dikkatleri üzerine çeken Bakan Tekin, sınıf tekrarı ve devamsızlık konusu ile ilgili net tutumunu en başından beri sergiliyor. YKS sınavına birkaç ay kala devamsızlık konusunda 12. sınıf öğrencilerine özel bir tolerans gösterir mi? sorusu pek çok kez gündeme getirildi. Hatta Bakan Tekin birebir öğrencilerle bir araya gelerek onlardan sorularını dinlediği bir kayıtta 12.sınıf öğrencisinden gelen “devamsızlık” talebine karşılık yine olumsuz yanıt vermişti.

Bakan Tekin’e göre okula devam etmek bu süreçte daha önemli çünkü ÖSYM başkanıyla bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaya göre YKS sınavında sorulacak soruların okul müfredatından olmasına dikkat edilecek.

Bakan Tekin Devamsızlık Affı ile İlgili Canlı Yayında Ne Söyledi?

Bakan Tekin canlı yayın sırasında sunucu tarafından bir yöneltilen 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık hakkı verilecek mi? sorusuna ne yanıt verdi? YKS sınavı yaklaşırken Bakan Tekin'in konuya kesin bir bakış açısıyla yaklaştığı da anlaşılmış olundu.

Son sınıf olup devamsızlığına dikkat etmeyen öğrenciler sınav puanları yüksek olsa da devamsızlık sınırı aştığında sınıfta kalabilecek. Tekin devamsızlık affı konu ile ilgili son katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

“Devamsızlık affı yapılmayacak!”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.