Okullar Pazartesi Açılıyor, Öğrencileri Büyük Sınavlar Bekliyor

Okullar Pazartesi Açılıyor, Öğrencileri Büyük Sınavlar Bekliyor

5 Nisan Cuma günü son ders zilinin çalmasının ardından öğrenciler 15 Nisan Pazartesi tarihine kadar 9 günlük bayram tatiline çıktılar. Bu süre zarfında öğrenciler iyi bir mola vermenin de fırsatını yakalamış oldular. Peki öğrencileri 15 Nisan Pazartesi tarihinde açılacak olan okulların ardından neler beklemektedir? Öğrencilerin bayramdan sonra gireceği büyük sınavlar nelerdir? Detaylar haberimizde.

15 Nisan Pazartesi günü tüm kademelerde ve yaygın eğitim kurumlarında dersler başlayacaktır. 9 günlük Bayram tatilinin ardından öğrencilerin girmeleri gereken iki büyük sınav ise bu hafta yapılacaktır.
İlk olarak öğrencileri bekleyen sınav 18 Nisan tarihinde; 2. dönem 1. ortak sınavlarının mazeret sınavları olacaktır.

Ülke genelinde uygulanacak olan mazeret sınavlarına Ortaokul 6.sınıf ve lise 9.sınıf öğrencileri gireceklerdir. Söz konusu mazeret sınavlarına yazılı geçerli bir mazereti olan öğrenciler alınacaktır.

bayramdan-sonraki-iki-buyuk-sinav.jpg

İkinci büyük sınav ise 21 Nisan tarihinde uygulanacak olan ilköğretim kurumları ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavıdır. Devletin burs imkanlarından yararlanmak isteyen milyonlarca öğrenci sınava katılacaklardır.

Bayram tatilinin ardından öğrencilerde yaşanacak olan büyük rehavetin söz konusu sınavlara olumsuz yansımaması adına öğrencilerin son hazırlıklarını büyük bir ciddiyet içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.