O Öğretmenler Tarafından Bütün Öğretmenlere Sınav Sorusu Hazırlama Kursu Verilecek

O Öğretmenler Tarafından Bütün Öğretmenlere Sınav Sorusu Hazırlama Kursu Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda yapılan ölçme değerlendirme işlemleri değiştirilmeye başlandı. Özellikle test teknikleri ile hazırlanan soruların öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini silmek amacıyla öğrencilere cevabını kendilerinin oluşturacakları sınav soruları sorulmaya başlandı. Açık uçlu diye tabir edilen sınav sorularının hazırlanması konusunda öğretmenlere eğitim verilecek. Söz konusu eğitimi verecek olan öğretmenler belirlendi. Bu öğretmenler kimlerdir?

Bu kapsamda Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde 15-19 Nisan 2024 tarihlerinde eğitici eğitimleri düzenlendi. Söz konusu eğitim Açık Uçlu Soru Yazma ve Ölçme Değerlendirme Teknikleri kapsamında belirlenen öğretmenlere verilmiştir. Bu öğretmenler almış oldukları eğitimler çerçevesinde bulundukları eğitim bölgelerinde hizmetiçi eğitim kursları ile tüm öğretmenlere söz konusu açık uçlu soruların nasıl hazırlanacağı ile ilgili bilgi vereceklerdir.

Bilişsel beceriler ile açık uçlu maddeler arasındaki ilişkiyi kurarak açık uçlu madde yazımımın temel ilkelerini kavrayarak madde yazımında uygulaması ve öğretmenlerimizin yazılı sınav sonuçlarını daha iyi analiz edebilmesine imkân sağlayan açık uçlu soruların niteliğinin artırılması hedeflenmektedir.

Öğrencilerin becerilerini kullanarak oluşturacakları cevaplar ile oluşacak sınavlar önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum