İOKBS bursluluk sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

İOKBS bursluluk sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Sınav giriş belgeleri, MEB resmi adresinden erişime açılmış olup, öğrenciler bu belgeyi kayıtlı oldukları okullardan veya belirtilen internet adresinden alabileceklerdir.

Bursluluk sınavı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları için 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 10.00'da tek oturumda merkezî sistemle Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenecektir. Sınav; 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini kapsayacak, bu sınavla öğrenciler burs ya da yatılı eğitim imkanı kazanabilecekler. İlköğretim öğrencilerine 80 soru ve 100 dakika süre, ortaöğretim öğrencilerine ise 100 soru ve 120 dakika süre verilecektir.

Sınav giriş belgeleri, MEB resmi adresinden erişime açılmış olup, öğrenciler bu belgeyi kayıtlı oldukları okullardan veya belirtilen internet adresinden alabileceklerdir. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs 2024 tarihinde aynı web sitesinden açıklanacak. Bu yıl sınav, önceki yıllarda olduğu gibi Eylül ayında değil, öğretim yılı içinde Nisan ayında gerçekleştirilecek.

İOKBS BURSLULUK SINAV GİRİŞ BELGESİ ERİŞİM EKRANI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.