DYK Kapsamında Açılan Kurslar Kapatılıyor

DYK Kapsamında Açılan Kurslar Kapatılıyor

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında açılan kursların bu yıl uygulama şekli önceki yıllardan daha farklı şekilde düzenlendi. Yapılan uygulama gereği artık sadece kurs merkezi olarak belirlenen okullarda dyk kapsamında kurslar faaliyet gösterebilecektir. Peki söz konusu uygulamada seneye herhangi bir değişiklik olacak mı? Detaylar haberimizde...

2023 2024 eğitim öğretim yılından itibaren önceden her okulun bünyesinde açılan destekleme ve yetiştirme kursları artık sadece ilçe merkezinde bulunan Kurs Merkezi olarak belirlenmiş olan okullarda faaliyet gösterecektir.

Bu uygulamanın bazı dezavantajları süreç içerisinde ortaya çıktı.
En büyük sorunlardan bir tanesi farklı okuldan gelen öğrencilerin bir başka okulda açılan kursa devam etmemeleri oldu.

dyk-kapsaminda-acilan-kurslarin-akibeti.webpBu sebepten dolayı öğrenci sayısı onun altına düşen sınıflardaki kurslar tek tek kapatıldı. Ortaokulların 8. sınıf ve liselerin 11. ve 12. sınıflarında hizmet veren kurslar eskiye nazaran daha az öğrenci ile devam etmeye başladılar.

Lise ve Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin motivasyonlarının düştüğü yorumu da birçok eğitimci tarafından yinelendi.

Önümüzdeki yıl bakanlık söz konusu sorunları çözmek için her okula kurs açmasa bile Kurs Merkezi olarak belirlenen okulların sayısının arttırılması konu ile ilgili önemli bir çözüm olabilir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum