Kredi Kartının Asgarisini Ödeyenlere Yaptırım Uygulanacak

Kredi Kartının Asgarisini Ödeyenlere Yaptırım Uygulanacak

Kredi kartınızın sadece asgari tutarını ödüyorsanız sizin için zor günler yaklaşıyor demektir. Bankacılık düzenleme Kurulu tarafından kartlı yapılan işlemlere yönelik düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemelerden bir tanesi de kredi kartının sadece asgarisini ödeyen vatandaşları ilgilendiriyor. Kredi kartının sadece asgari tutarını ödeyen vatandaşlara hangi yaptırımlar uygulanacak. Detaylar haberimizde...

Kredi kartı borcunun tamamını ödeyemeyenler %40 tutarına denk gelen asgarisini ödeyerek ayı geçirmektedirler. Son dönemde uzun bir süre yapılan gözlemler neticesinde vatandaşların birçoğunun kredi kartı borcunun sadece asgarisini ödedikleri ortaya çıktı.

Söz konusu durumun enflasyona olan negatif etkisi sebebiyle Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kredi kartının sadece asgarisini ödeyenlere yönelik olarak belirli yaptırımlar uygulanacak.

Uygulanacak olan yaptırımların en önemlisi kredi kartı limitlerinin yükseltilmemesi olacak.
Ardından kalan dönem borcuna getirilecek olan Faizler artırılacak.
Kredi kartının sürekli olarak asgari tutarını ödeyen vatandaşların Kredi notları da düşürülecek. Bankaların kredi hizmetlerinden ve kampanyalarından bu vatandaşların yararlanmasının önüne geçilecek.

Kalan dönem borcu için yakın zamanda faiz artışları da yapılacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum