İl içi tayinler başladı son gün yaklaşıyor

İl içi tayinler başladı son gün yaklaşıyor

Öğretmenlerin il içerisinde yer alan proje okullarına başvuruda bulunmalarını sağlayacak olan proje okullarına başvuru kılavuzu yayınlandı. Sınavla öğrenci kabul eden söz konusu proje okulları için öğretmenler özel olarak valilikler tarafından atanırlar. İşte son başvuru tarihleri ve detaylar...

Başvuru Şartları

a. Adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmak.

b. Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına atanacaklar bakımından, ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak.

c. Öğretmen ihtiyacının adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmış olanlardan karşılanamaması durumunda bu süre dikkate alınmaksızın diğer şartlara göre, bu şekilde de ihtiyacın karşılanamaması hâlinde ilk atama yoluyla karşılanabilecektir.

d. Öğretmen ihtiyacı, öncelikle proje okulunun bulunduğu ildeki okul/kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından atama yapılarak karşılanacaktır.

Başvuru Süreci

Bakanlıkça proje okullarında boş bulunan öğretmen norm kadrolarının ilan edilmesi, öğretmen başvurularının elektronik ortamda alınması 3-6 Mayıs

2024 Başvuruların İl Millî Eğitim Müdürlüklerince onaylanması 7 Mayıs 2024

Öğretmen atama sonuçlarının ilanı 10 Mayıs 2024

Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum