Altın mı alsam arsa mı? Bitcoinci öğretmen! 10 yıl önce 1 öğretmen maaşı ile Bitcoin alsaydınız şimdi ne değişirdi?

Altın mı alsam arsa mı? Bitcoinci öğretmen! 10 yıl önce 1 öğretmen maaşı ile Bitcoin alsaydınız şimdi ne değişirdi?

Ülkeler arası jeopolitik gerginliklerin hadsafhaya tırmandığı bu günlerde sizler için ufak bir piyasa analizi yaptık. Uzmanların “altınlarınızı asla SATMAYIN” uyarılarının gölgesinde, bitcoin ticareti yasal olan memurlar için 10 yıl öncesi ve sonrasına baktık. 2013 yılında öğretmenin 1 aylık maaşı bitcoine yatırılsaydı şimdi ne olacaktı?

İran'ın İsrail'e yönelik yaptığı hamle bölgede savaş riskini arttırdı. 3. bir dünya savaşı mı başlıyor? Savaş riskinin bulunduğu ortamda piyasalarda hareketlilik başladı. Ons altın uzun sürenin ardından zirveye kondu. Kripto para piyasaları ise sert bir düşüş yaşadı. Ortaya çıkan tüm bu gerilim borsada da etkisini hissettirdi. Bayram sonrası yeni haftaya piyasalar nasıl başladı?

Yeni Hafta Piyasasında Neler Oluyor?

Yatırımın yönü savaşın etkisiyle değişti. Piyasalarda derin bir baskı ortamı oluştu. Güvenli liman arayışına giren yatırımcı için altın yine zirveye kondu. Kripto para piyasalarında ise sert düşüş başladı. Gece saatlerinde ons altın 2.333 doları gördü. Gram altın 2.528 TL'ye kadar yükseldi.

Uzmanından Sert Uyarı “ASLA…”

Jeopolitik gerilimden kaynaklı olarak 24 saatte yaşanan piyasadaki gerginlik yatırımcıyı yeniden düşündürdü. Elindeki varlığı bozmaya niyetlenenlere ise uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. “Elinizdeki altını asla bozmayın” diyen yatırımcıların gölgesinde piyasa uzmanı İslam Memiş kritik bir tahminde daha bulundu.

altin-mi-alsam-arsa-mi-bitcoinci-ogretmen-10-yil-once-1-ogretmen-maasi-ile-bitcoin-alsaydiniz-simdi-ne-degisirdi.png

Piyasalardaki hareketliliği değerlendiren İslam Memiş “Bu hafta stres testinden geçeceksiniz”” diyerek olabilecek senaryoları tek tek paylaştı. “Sakin ancak gergin bir bekleyiş var. Korkulan olmadı. Kötü bir başlangıç da olmadı. Altın ve gümüş fiyatları bir miktar gerileyip, Bitcoin toparlamaya girecek. Alan içinde satan içinde fırsat dolu bir hafta” diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Eskilerin deyişiyle alan her zaman kazanır”

Bitcoin'de başlayan ani düşüş yerini toparlanmaya bıraktı. Borsa sabah saatlerinde yeniden atağa geçti. Bitcoin'deki toparlanmanın ardından Bitcoin'de yatırımı olanlar için yeni bir fırsat dönemi başladı. Bu konuyu öğretmenler üzerinden değerlendirirsek Bitcoin alma ya da satma konusunda herhangi bir yasağı bulunmayan öğretmenler altın, dolar, gümüş gibi Bitcoin yatırımına da yönelebiliyor.

Peki bundan 10 yıl önce bir öğretmen, maaşıyla Bitcoin alınmış olsaydı şu an durum ne olurdu?

2013 Eylül ayında bir öğretmen maaşının tamamı Bitcoin'e yatırılmış olunsaydı şimdi bu öğretmenin 16.500.000 lirası olacaktı. Öğretmenlik yapmasına gerek kalmayacaktı. Hatta erkenden emekli olacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum