Son Dakika! Öğretmenlerin görev yerleri değişiyor! MEB’in Mayıs-Haziran atama açıklaması!

Son Dakika! Öğretmenlerin görev yerleri değişiyor! MEB’in Mayıs-Haziran atama açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin 2024 yılı yer değiştirme takvimini paylaştı. İlk kez yönetici olarak görevlendirilecekler ile il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunacaklar için takvim netleşti. İşte merakla beklenen o tarihler…

2024 yılı öğretmen atamalarının beklendiği bugünlerde öğretmenlerin il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değişikliği takvimi paylaşıldı. Bakanlık her yıl iki kez olmak suretiyle düzenlediği bu hizmeti kapsamında kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerin istedikleri farklı bir okula yerleşmelerini sağlıyor.

2024 yılı il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değişikliği başvurusu için tarihler belli oldu. Biri Mayıs diğeri Haziran ayında gerçekleşecek. Ardından mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları başlayacak. Peki öğretmenler için başvuru şartları ne olacak?

Öğretmenlerin İl içi ve İl Dışı Yer Tayin Başvurusu!

Öğretmenlerin bu yıl il içi isteğe bağlı yer değişikliği 13 ve 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Kadrolu öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değişikliği ise 3 ve 9 Haziran tarihleri arasında uygulanacak. Tüm bu işlemlerin ardından mazeret dönemi başlıyor. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvurusu 1 ve 16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yer değişikliği başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenlerin bazı şartları taşıması gerekiyor. O şartlar arasında şunlar yer alıyor:

  • Öğretmenin kadrolu olarak görev yapması

  • İl içinde en az 3 yıllık görev süresi bulunması

  • En az 1 yıllık kıdeme sahip olması

  • Herhangi bir disiplin cezası almamış olması

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum