MEB’den YKS sınavına girecek 12.sınıf öğrencilerine jest!

MEB’den YKS sınavına girecek 12.sınıf öğrencilerine jest!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni karar doğrultusunda YKS sınavı öncesi öğrencilere online ve çevrimiçi sınav denemesi yapılmasına karar verildi. Öğrenciler için sürpriz olan TYT, AYT ve YDT denemesi hangi gün başlayacak? İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı bir ilk! YKS'ye Doğru 2024 adıyla çevrimiçi deneme sınavı yapılmasına karar verdi. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek sınav için öğrencilere müjde verildi.

Öğrencinin sınava hazırlık sürecinde seviyesini görüp diğer adaylarla kıyaslama yapabilmesini sağlayacak bu yeni uygulamanın ilk ayağı 25 Mayıs tarihinde başlayacak. OGM materyal web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak deneme sınavı üç farklı oturumdan gerçekleşecek.

YKS'nin kapsam bütünlüğüne uygun şekilde uzmanlar tarafından hazırlanan sınav denemesi sonuçları 28 Mayıs tarihinde açıklanacak.

mebden-yks-sinavina-girecek-12-sinif-ogrencilerine-jest.png

TYT, AYT ve YDT sınavına girmek isteyen adaylar aşağıdaki sınav giriş tarihlerini inceleyebilir:

  • TYT deneme sınavı 25 Mayıs

  • AYT deneme sınavı 26 Mayıs

  • YDT deneme sınavı 27 Mayıs

Sınav saat 10.00'da başlayacak olup 20:00'da sona erecek. Sınava katılan öğrenciler Türkiye genelinde deneme sınavı sonucunu 28 Mayıs tarihinde ogmmateryal.eba.gov.tr adresinden görüntüleyebilecek.