Akademinin bilinmeyen yüzü: Öğretmen eğitimleri… 1993’te yarım kalan karar 2024’te tamamlanıyor!

Akademinin bilinmeyen yüzü: Öğretmen eğitimleri… 1993’te yarım kalan karar 2024’te tamamlanıyor!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim gündemine değerlendirdiği canlı yayın sırasında öğretmen akademisinin kurulması ile ilgili daha önce bahsetmediği bazı yeni açıklamalarda bulundu. Öğretmenin lisans eğitiminin ardından yeniden eğitilmesini amaçlayan öğretmen akademileri ve bilinmeyenler haberimizde

Bakan Tekin'in gündeminde eğitimdeki yenilikler ve alınan radikal kararlar yer alıyordu. Katıldığı canlı yayında özellikle büyük eleştiriye maruz bırakılan müfredat değişikliği konusunu ele aldı.

Moderatörün yönlendirmesi ile ilerleyen konuşmada söz öğretmenlik meslek kanunu çalışmalarına geldi. Öğretmenlerin uzun süredir beklediği yeni öğretmenlik meslek kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyonlara havale edilmesi için bekleniyor.

Yusuf Tekin konu ile ilgili yakın zamanda onaylanacağını ifade eden bir açıklamada bulundu. Ardından en çok merak edilen bir başka konu gündeme geldi.

Milli Eğitim Akademisi Kurulmasını Asıl Sebebi...

Sürekli olarak değişen bir eğitim mekanizması içinde olunduğunu ifade eden Tekin, Milli Eğitim Akademisi kurulmasına yönelik daha önce bilinmeyen bazı açıklamalarda bulundu. Aslında 1993 yılından beri bu kararın verilmek istendiği ve sürekli tartışıldığını söyleyen Tekin, “Şu an yaptığımız şey lisans programının dışında akademik bir yapı oluşturmaktır” dedi.

Bakan Tekin'in canlı yayında paylaştığı Milli Eğitim Akademisi ile ilgili işte o sözler

“1993'teki 14. şuradan itibaren 2021'deki 20. şura'ya kadar her şurada bir Milli Eğitim Akademisi kurulmasının tartışıldığı biliniyor. Milli Eğitim Bakanlığı kendi ihtiyaç duyduğu öğretmeni, kendi ihtiyaç duyduğu profile göre okul türü, öğrenci türü açısından, pedagojik açıdan veya bakanlıkla iletişim açısından ihtiyaç duyduğu şekilde yetiştirmek üzere bir akademik yapı oluşturacak.”