MEB’den akademi kararı! 2024 formasyon şartı kalkıyor mu?

MEB’den akademi kararı! 2024 formasyon şartı kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan radikal karar doğrultusunda önümüzdeki yıl itibariyle Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Bakan Tekin tarafından paylaşılan bilgiye göre kurulacak akademide pedagojik formasyon eğitimi de verilecek. Peki yeni dönemde süreç nasıl işleyecek? Üniversiteden mezun olanlara artık pedagojik formasyon verilmeyecek mi? İşte ayrıntılar

Öğretmen atamalarında getirilen sınırlamanın ardından akıllarda farklı soru işaretleri oluştu. Emekli öğretmen kadar atama yapılacağına dair ilk sinyali veren Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi kararının ardından bölüm mezunlarının pedagojik formasyonu almalarında kısıtlama getirilebileceğini de işaret etti.

Peki bu süreç nasıl işleyecek?

Bakan Tekin'in Milli Eğitim Akademisi kurulması ile birlikte pedagojik formasyon eğitiminin akademide verileceğini söylemesi akıllarda farklı soru işaretleri oluşturdu.

Bölüm mezunu bir öğretmenin özel okullarda ve devlet okullarında atanmadan öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyonunun bulunması gerekiyor. Bakan Tekin'in ifade ettiği gibi pedagojik formasyon sadece Milli Eğitim Akademisi Kurumu ile verilecekse mezun olan bir öğretmen adayının KPSS'den yeterli puan alması gerekiyor.

Pedagojik Formasyon Kalkıyor mu?

Çünkü milli eğitim akademisine sadece yeterli puanı alanlar kabul ediliyor. Böyle bir durumda üniversitenin ilgili bölümlerinden mezun olanlar farklı kurumlarda ücretli olarak öğretmenlik yapamayacak.

Konu ile ilgili Bakan Tekin önümüzdeki günlerde nasıl bir açıklama yapacak? henüz bilinmiyor. Alınan bu karar gerçekten yürürlüğe girerse ücretli öğretmenlik ya da özel okullarda öğretmenlik yapabilmek için farklı bir düzenlemenin getirilmesi bekleniyor