365 gün önce bugün mülakat sonuçları açıklandı, öğretmenler öğrencileri ile kavuştu! MEB’in sürprizi mülakatı kaldırmak mı?

365 gün önce bugün mülakat sonuçları açıklandı, öğretmenler öğrencileri ile kavuştu! MEB’in sürprizi mülakatı kaldırmak mı?

MEB 2023 atama takvimine göre geçtiğimiz yıl bugün mülakat sonuçları ilan edildi. Bu yıl tüm adayların ortak görüşü adayların mağdur edildiğiydi. Acaba durum öyle değil mi? Mülakatın açıklandığı bugünlerde akıllara şu soru da geldi. Mülakat süreci kalkacağı için mi MEB atama takvimini kaydırma gereği duydu?

Yüzlerce öğretmen adayı için meraklı bekleyiş sürüyor. 9 aylık bekleyişi kimi anne, babası ile kimi eşi ile kimi de yeni doğan bebeği ile karşılıyor. Umutları yeşertecek ve beklenene değecek iyi bir sayı verilmesi beklenirken kulislerde 20 bin rakamı telaffuz ediliyor. Bakan Tekin ile yapılan özel röportajda basına yansıtılan rakamlar doğru değil. Bu nedenle 20 binin üzerinden bir beklenti bulunuyor.

Bu yıl KPSS mağduriyeti yaşatmamak için 2023-2024 ortak alım ile 68 bin kontenjan verilebilir. İhtimal dahilinde olan bu rakamlar için en net sonuç Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak açıklama belirleyecek.

365-gun-once-bugun-mulakat-sonuclari-aciklandi-ogretmenler-ogrenci-ile-kavustu-mebin-surprizi-mulakati-kaldirmak-mi.png

Mülakat Kalkıyor mu?

Öğretmen alımında liyakati öne çıkaracak en önemli adım elbetteki mülakatın kalkması. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi verdiği “Mülakatı kaldırıyoruz” sözü artık yerine gelecek mi? bunu zaman gösterecek.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce mülakat kalkmalı mı?

ÖNERİ LİNK: 2024 MEB Öğretmen atama mülakat soruları

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum