Ücretli Öğretmenlere Kadro

Ücretli Öğretmenlere Kadro

Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alınan karar neticesinde ücretli öğretmenlerin kadroya geçilmesi için bir çalışma yapılmıştı. Aynı işlem bu yıl da uygulanacak mı?

Okullardaki öğretmene ihtiyacının karşılanamaması durumunda görevlendirilen sözleşmeli veya kadrolu olmayan personele ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmen denir.

Girdikleri ders ücreti kadar kendilerine ücret ödenen bu öğretmenler için belirli düzenlemelere gidilmiş ancak hiçbiri 2019 yılında yapılan ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gibi kapsamlı bir çalışma değildi.

2019 yılında yapılan beş bin ücretli öğretmenin sözleşmeli olarak kadroya alınması işlemleri için belirli şartlar belirlenmişti.
Bir önceki eğitim öğretim yılında ücretli öğretmen alma şartı, en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olma şartı gibi.

Peki Önümüzdeki öğretmen atamalarında ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenleri kadroya almak için bir çalışma yapılacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmamıştır. En yakın tarihte yapılacak olan öğretmen atamaları ile ilgili de kadrolar henüz duyurulmamıştır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

29 Yorum