Okul yöneticilerine ve öğretmenlere denetimler başladı

Okul yöneticilerine ve öğretmenlere denetimler başladı

Belirli aralıklarla okullara düzenlenen teftişler için il milli eğitim müdürlüklerinde görevli olan müfettişler görevlendirildi. Peki hangi okullara denetim yapılacak? Denetimlerde görevli olan müfettişler hangi usul ve esaslara dikkat edeceklerdir? Detaylar haberimizde...

İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde görevli olan personele yönelik olarak teftişler düzenlenmeye başlandı. Direk valilik kararı ile görevlendirilen müfettişler için görevlendirme emri verildi.

Görevlendirilen müfettişler iki yıl içerisinde denetime tabi tutulmamış olan okulları denetleyeceklerdir. Denetlenecek olan okulların fiziki imkanları ve altyapıları da dahil olmak üzer bodrumdan, sınıflara hatta tuvaletlere kadar denetimler yapılacak.

Özellikle nöbetçi öğretmenlerin görevlerini yerine getirip getirmediklerine dikkat edilecek. Yapılan denetimlerde idarenin ek ders ve devamsızlık gibi bir çok dosyası denetlenecek. Özellikle doğrudan temin usulü ile harcanan ödenekler takip edilecek.

Müfettişler ayrıca öğretmenlerin ders defterlerini ve planlarını denetleyeceklerdir. Denetlemeler sonucu oluşturulan raporlar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecektir. Söz konusu eksiklikler ile ilgili okullardan açıklama istenecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

19 Yorum