Okullarda Blok Ders Uygulaması

Okullarda Blok Ders Uygulaması

Çoğu okulda blok ders uygulaması yapıldığına dair haberler üzerine kamu denetçileri kurumu tarafından yapılan incelemeler sonucunda bir karara varıldı. Söz konusu karar nedir? Ne zaman uygulanacaktır? Okullarda blok ders uygulamasına mı geçirecektir? Detaylar haberimizde...

Blok ders olarak tabir edilen sistem öğrencilerin teneffüse çıkmadan birden fazla ders işlenmesini sağlayan akabinde toplu halde çıkılmayan teneffüslerin ders arası olarak uygulandığı sistemdir.

40 dakika dersin sonunda uygulanan 15 dakika teneffüs yerine 80 dakika ders 30 dakika teneffüs uygulaması blok derse örnek olarak verilebilir.

blok-ders-uygulamasi-kdk.jpegÇoğu okulda uygulamaya konulan blok olarak işlenen dersler sebebiyle kamu denetçileri kurumu tarafından bir rapor hazırlandı.

Hazırlanan rapora göre öğrencilerin ara vermeden birden çok dersi işlemelerinin kazanımları edinmeleri yönünde olumlu bir etkisinin olmamasının yanında dikkat dağınıklığına yorgunluğa sebep olduğu gerekçesiyle kamu denetçileri kurumu söz konusu uygulamanın yapılmamasını tavsiye etti.

Söz konusu uygulamalar daha çok liselerde gerçekleştiriliyordu. Kamu denetçileri kurumu söz konusu uygulamanın öğrenci merkezli anlayıştan uzak olduğu kanısında.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum