Okulda Çiftlik Projesi MEB İle Tarım Ve Orman Bakanlığı Tarafından Başlatıldı

Okulda Çiftlik Projesi MEB İle Tarım Ve Orman Bakanlığı Tarafından Başlatıldı

Okulda Çiftlik projesi Tarım Ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir proje olup, proje ile amaçlanan çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam hakkında bilinçlenmelerini, aidiyet duygusu ve farkındalık geliştirerek harekete geçmelerini sağlamaktır. Okuldaki Çiftlik projesi hangi illerde ve hangi okullarda uygulanıyor? Hangi meyveler ve sebzeler ekilerek hangi hayvanlar yetiştiriliyor?

Okulda çiftlik projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım Ve Orman Bakanlığı el ele vererek Adana'da bulunan öğrencilere okul bahçesinde meyve fidanı dikimi yaptırıldı. Proje kapsamında öğrencilere okul bahçelerinde sadece bitkisel üretim değil, hayvansal üretimin de öğretilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda öğrenciler kümes hayvanlarının bakımını da yapacak.

Okulda çiftlik projesi Tarım Ve Orman Bakanlığı'na bağlı Eğitim Ve Yayın Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Projenin sloganı: "Mucize görmek istiyorsan bir tohum ek." Adana Sarıçam Hocallı Mahallesi Türk Kadınlar Bitliği Ortaokulu'nda, proje kapsamında, okul bahçesine meyve fidanı dikilen okullar arasında yer aldı.

Fidan dikimi sırasında öğrencilere, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Adana İl Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal da eşlik etti. Bu sırada öğrencilerle tarım hakkında sohbetler de edildi. Dikilen meyve fidanları arasında şeftali fidanı ön plana çıktı.

İl Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Okuldaki Çiftlik projesi ile çocuklarımızın tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmalarını, bilinçlenmelerini, aidiyet duygusu geliştirmelerini ve harekete geçmelerini hedefliyoruz."

Proje kapsamında okul bahçesine 40 adet narenciye ve sert çekirdekli meyve fidanı dikildi. 60 metrekarelik alana ise sera kurularak sebze yetiştirilmesi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.