Öğrenciler dikkat! Yeni müfredatta ders saatleri ile ilgili ne yazıyor?

Öğrenciler dikkat! Yeni müfredatta ders saatleri ile ilgili ne yazıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı akademisyenlerin ve öğretmenlerin değerlendirmesine açtı. İsteyenler Bakanlığın internet sitesi üzerinden görüş ve öneri sayfasına geçerek yeni müfredatı inceleyebilir. Yeni müfredatın açıklanması ile birlikte akıllara ilk gelen soru ders saatlerindeki uygulamanın değişip değişmeyeceği oldu. Öğrencinin derse daha aktif katılabilmesi için 40 dakikalık ders süresinde bir değişim yaşandı mı? İşte merak edilenler

Sadeleşen müfredatın etkisiyle beraber ders saatleri kısalır mı? 81 ilde ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiren bu detay Bakanlık tarafından yanıtlandı. Türkiye Yüzyıllı Maarif modeli olarak kamuoyuna duyurulan yeni müfredatın taslağı eğitim camiasında büyük ilgi gördü.

Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle aktif hale gelecek bu eğitim programı öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Henüz hazırlık aşamaları devam eden ve öğretmen görüşleri ile birlikte üzerinde yeniden güncelleme yapılacak.

Ders Süreleri Değişiyor mu?

Bu müfredatın ilk adımları bazı soruları da beraberinde getiriyor. Bakanlığın kademeli olarak uygulayacağı yeni müfredat ders saati sürelerinde kısalmayı tetikler mi? Bakan Tekin konu ile ilgili işte şu açıklamayı yaptı:

“Şimdilik sadece programlarımızı, bilgi edinmeden çok edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilecek şekilde revize etmeye odaklandık. Müfredatın değişiyor olması ders sürelerinde değişikliği tetiklemeyecek.”

Sınavlarda veya ders sürelerinde herhangi bir değişim beklenmiyor. Fakat bu konu yeni eğitim öğretim yılı itibari ile yeniden ele alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.