O Şartı Yerine Getiremeyen Lise Öğrencileri Şimdiden Sınıfta Kalmış Sayılıyorlar

O Şartı Yerine Getiremeyen Lise Öğrencileri Şimdiden Sınıfta Kalmış Sayılıyorlar

Lise öğrencileri ile ilgili bütün eğitim öğretimle alakalı iş ve işlemler Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği tarafından düzenlenir. Sınıf geçme iş ve işlemlerinde ortaöğretim kurumlarında öyle bir madde var ki bütün dersleriniz yüz bile olsa o kuralı ihlal ederseniz şimdiden sınıfta kalmış sayılacaksınız. Peki o madde hangi maddedir? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son zamanlarda açık liseye geçen öğrencilerin ve okula devam etmeyen öğrencilerin sayısında büyük bir artış yaşandığı tespit edilmiştir.

Okul kültürünün öğrencilerin hayatındaki öneminin farkında olan Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu durumu düzeltmek için yönetmeliğin ilgili maddelerine çok sıkı biçimde uygulamaya karar vermiştir.

Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 36'ncı maddesi bu konuyla ilgili bütün soruları cevaplayacak niteliktedir. Adeta öğrencileri okula devam etmeye zorunlu kılan madde liselerdeki devam ve disiplini sağlamak amacıyla oluşturulmuş düzenin bel kemiği niteliğindedir.
36'ncı madde devam devamsızlık ve ilişik kesme alt başlığı ile sunulmuştur.
İşte o madde 36.5.a. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Görüldüğü üzere 10 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilere sınıf tekrarı şart koşulmuştur.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum