O Ek Ders Ücretleri Nisan Ayında Ödenmeyecek

O Ek Ders Ücretleri Nisan Ayında Ödenmeyecek

Nisan ayında Birçok sebepten dolayı tatil yapıldı ve yapılacak. 1 Nisan tarihinde seçim ertesi Okulların tatil olması sebebiyle dersler yapılamadı aynı şekilde 8-12 Nisan tarihleri arasında da ders işlenmedi. 23 Nisan tatili ise kapıda peki hangi derslerin ücretleri öğretmenlere ek ders olarak ödenmeyecek? Detaylar haberimizde...

Neredeyse 10 güne yakın iş gününün tatile denk geldiğini nisan ayında belirli başlı ek ders ücretleri öğretmenlere ödenmeyecek. Bu ek ders ücretlerinin öğretmenlere ödenmemesindeki en büyük sebep ise söz konusu ders görevinin ders dışı eğitim faaliyeti olarak değerlendirilmesi durumudur.

Okullarda yürütülen birçok eğitim faaliyeti ders içi eğitim faaliyeti olarak kabul edilirken bazı eğitim faaliyetleri ise ders dışı eğitim faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Ders dışı eğitim faaliyetlerinde ek ders ücreti almanın ön koşulu dersin fiilen yerine getirilmiş olmasıdır.

ogretmen-egzersiz.jpg

Yani öğretmen görevli izinli olsa bile söz konusu dersi işlemediği zaman o dersin ek dersini söz konusu dersin ders dışı eğitim faaliyeti olması durumunda alamaz.


Bahsettiğimiz ders eğitim faaliyetleri halk eğitim bünyesinde açılmış olan egzersiz çalışmaları ve çeşitli kurslardır. Bu kurslar okul bünyesinde yapılabileceği gibi başka kurumun bünyesinde de yapılabilir. Söz konusu ders dışı eğitim faaliyetlerinde görev alan öğretmenlere 1 Nisan tarihinde 8-12 Nisan tarihinde 23 Nisan tarihinde ek ders ücreti ödenmeyecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum