Zamlı emekli maaşları netleşti, işte yeni maaşlar

Zamlı emekli maaşları netleşti, işte yeni maaşlar

Memur ve emekli maaşları temmuz ayında zamlı olarak hesaplara yatacak. Peki temmuz ayında emeklilerin alacağı zam oranı yüzde kaç olacak? Oranlar belli mi? Detaylar haberimizde...

Emekliler yılda iki kere zam alırlar. Emekli maaşları enflasyon farkı üzerine hesaplanır. Ocak ayında alınan zammın ardından şimdi gözler Temmuz ayındaki yapılacak olan enflasyon farkı zammında. 6 aylık enflasyon farkı şu an net olarak belli değildir.

Ancak Temmuz ayı zammı için yapılacak olan tahminler 3 aylık enflasyon farkı neticesinde hemen hemen kesinleşmiş durumda. Temmuz ayında yapılacak olan emekli zammı için enflasyon farkları tahminine göre, toplamda %27.21 oranında zam yapılması öngörülmektedir.

%27.21 oranında zam yapılması durumunda SSK ve Bağkur emeklileri memur emeklilerinden ve memurlardan daha fazla zam almış olacaklar. Işte temmuz ayında gerçekleşecek olan %27.21 oranındaki zamma göre en düşük emekli maaşı.

En düşük emekli maaşı şu anda 10.000 liradır. Yapılması muhtemel olan %27.21'lik zam ile birlikte SSK ve Bağkur emeklilerine Temmuz ayında 2721 liralık zam yapılacaktır. Memurların Temmuz ayında alacakları maaş ise 10.000 liradan 10.271 liraya yükselecektir. Enflasyonun daha fazla artması durumunda söz konusu yapılacak zam da artacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.