Mayıs Ayı Aile Destek Ödemesi Hesaplara Yatırıldı Mı? Ne Zaman Yatırılacak?

Mayıs Ayı Aile Destek Ödemesi Hesaplara Yatırıldı Mı? Ne Zaman Yatırılacak?

Aile Destek Ödemesi yapıldı mı? Ne zaman yapılacak? Ödemeler hesaplara Nisan ayında olduğu gibi erken mi yatırılacak? 2022 yılından bu yana uygulanmakta olan Aile Destek Programı kapsamında ödemeler ihtiyaç sahiplerine dört farklı gelir grubuna göre yapılıyor. Buna göre Mayıs ayı için ödemeler ne zaman yapılacak? Ödeme sorgulama ekranına nereden ulaşılabilir? Mayıs ayı ödemelerinin erken yapılması gündemde mi?

Aile Destek Ödemesi 2024 Mayıs ayı için yapıldı mı? Ne zaman yapılacak? Sorgulama ekranı için nereden giriş yapılması gerekiyor?... gibi sorular takvimlerin 1 Mayıs 2024'ü göstermesi ile birlikte yoğun olarak gündeme gelmeye başladı. Bunun en önemli nedeni ise Nisan ayında Ramazan Bayramı kutlamalarının olması dolayısı ile ödemelerin hesaplara erken yatmış olması. Nisan ayı ödeme tarihi 4 Nisan 2024'tü.

Aile Destek Ödemesi programı 2022 yılından itibaren uygulanmaya başlandı. Aile içinde kaç kişinin yaşadığına ve kişi başı düşen gelir tutarına bakılarak, ihtiyaç sahiplerine dört farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarlar, her ay düzenli olarak hesaplara gönderiliyor. Ödemeler eğitim, sağlık, barınma... gibi farklı alanları kapsıyor. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen uygulamaya başvurusu olumlu olanlar ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Aile Destek Ödemesi ne zaman yapılacak? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Bektaş, Ramazan Bayramı dolayısı ile Nisan ayı ödemelerinin erken yapılacağını duyurmuş ve 4 Nisan'da ödemeler dört farklı grupta, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılmıştı.

Mayıs ayı için böyle bir durum söz konusu olmadığından dolayı ödemeler hesaplara her zamanki düzeninde yani ayın 15'i itibari ile yatırılacaktır. Konuyla ilgili bir açıklama yapıldığında meb hocam olarak sizlerle paylaşacağız. Siz de ödeme sorgulama ekranına e-Devlet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.