En Az 35.000 TL Maaşla 38.625 Memur Alımı Yapılacak! Neredeyse Herkes Başvuru Yapıyor!

En Az 35.000 TL Maaşla 38.625 Memur Alımı Yapılacak! Neredeyse Herkes Başvuru Yapıyor!

Memur alımı için başvuru şartları, başvuru tarihleri ve hatta başvuruda bulunulacak kurumlar değişmesine karşın, kamuya 23 farklı kurum için toplamda 38.625 memur, işçi ve sözleşmeli personel alınacak. Lisans, ön lisans, ortaöğretim kurumu mezunları başvuruda bulunabilecek. İşe alımın gerçekleştirileceği pozisyonlar arasında hemşire, tekniker, temizlik ve güvenlik görevlisi, işçi, uzman... gibi pek çok kadro bulunuyor. En az maaş 35.000 TL!

Memur alımı ile ilgili ilanlar vatandaşlar tarafından internet ortamında çok fazla araştırılıyor. Bu aşamada çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili bir açıklama yaparak şöyle demişti: "16 milyon civarında emeklimiz var. İstihdam sayısı ile emekli sayısı arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz."

Tam da bu noktada istihdam edilmek isteyenlere müjdemiz var! Kamuya en az 35.000 TL maaşlı, toplamda 38.625 memur alımı yapılacak. Güvenlik ve temizlik görevlisi, tekniker, hemşire, uzman, işçi... KPSS'ye gereksinim duyulan kadrolar olduğu gibi bazı kadrolarda da KPSS ihtiyacı bulunmayacak. Lisans, ön lisans, ortaöğretim... demeden her diploma ile size uygun kadrolara başvuruda bulunabileceksiniz.

Memur Alımı Hangi Kurumlara Yapılacak?

Memur alımı hangi kurumlara yapılacak? Toplamda 23 farklı kurum, farklı sayılarda ve farklı kadrolara memur alımı gerçekleştirecek. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Toplamda 38.625 kişi memur, işçi, sözleşmeli personel... olarak ve en az 35.000 TL maaşla işe alınacak.

Resmi Gazete'de yayınlanan memur alımı yapacak kurumların listesi şu şekilde: Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, SPK, OGM, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Eti Maden, Rekabet Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri, Erciyes Üniversitesi, TÜRKŞEKER, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, TÜBİTAK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, ÇAYKUR, Göç İdaresi Başkanlığı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi.

Her bir kurumun alacağı memur sayısı, başvuru şartları ve başvuru tarihleri farklılık gösteriyor. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın yıl sonuna kadar 36.000 civarı memur alımı yaparak bu kurumlar arasında en yüksek istihdamı sağlayacak kurum olacağını söyleyebiliriz. Gelişmeleri meb hocam üzerinden takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum