1 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz gezmeye doyacaksınız

1 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz gezmeye doyacaksınız

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği 1 Mayıs ve 19 Mayıs tarihlerinde ulaşımı ücretsiz hale getiren bir kararname yayınlandı. Söz konusu kararname ile ilgili detaylar haberimizde...

29 Nisan Günü görürlüğe giren 8415 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesi gereği emek ve dayanışma günü yani 1 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı yani 19 Mayıs günü; Ankara'da bulunan Başkentray, İstanbul'da bulunan Marmaray, İzmir'de bulunan İzban, İstanbul'da bulunan Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve İstanbul'da bulunan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro hattı seferlerinden yararlananlar ücret ödemeyeceklerdir.

Söz konusu kararname yayınlandığı gün yürürlüğe girmiştir. Cumhurbaşkanlığı ilgili kararnamenin yürürlüğe girmesi ile ilgili sorumluluğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na vermiştir.

İlgili karara göre 1 Mayıs Çarşamba günü okulların da tatil olduğu düşünülürse öğrencilerin kararname gereği ücretsiz hale getirilen toplu taşıma araçları vasıtasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'yı doyasıya gezmelerinin yolu açıldı.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.