1 Mayıs'ta Toplu Taşıma Ücretsiz Mi? Başkentray, Marmaray, İZBAN Hangi Hatlarda Ücretsiz?

1 Mayıs'ta Toplu Taşıma Ücretsiz Mi? Başkentray, Marmaray, İZBAN Hangi Hatlarda Ücretsiz?

1 Mayıs'ta Toplu Taşıma Ücretsiz Mi? Emek Ve Dayanışma Günü İşçi Bayramı kapsamında resmi tatil olan 1 Mayıs'ta, önceki resmi tatillerde olduğu gibi otobüsler, metro, metrobüs, tramvay, vapur, Marmaray, Başkentray ve İZBAN ücretsiz olacak mı? Resmi Gazete'de yayınlanan karar hangi tarihleri ve hangi hatlarda ücretsiz taşımayı kapsıyor? Kimler dışarıda vakit geçirirken toplu taşıma ile istedikleri yere ücretsiz seyahat edebilecek?

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs, Emek Ve Dayanışma Günü, İşçi Bayramı olarak kutlanacak olması dolayısı ile dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de resmi tatil günleri arasında yer alıyor. Vatandaşlar resmi tatillerde aileleri ve çocukları ile genellikle dışarıda vakit geçirmek istiyorlar. Ancak toplu taşıma ücretleri de tıpkı akaryakıt ücretleri gibi yüksek. Bu nedenle evlerine yakın yerlerde zaman geçirmeyi tercih ediyorlar.

Ya da şu araştırmayı internet üzerinden yapıyorlar: 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Her şehrin ulaşım için kullandığı toplu taşıma araçları birbirinden farklı oluyor. Otobüs her şehirde kullanılıyor. Metro, metrobüs, vapur, tramvay... ise her şehirde yer almıyor. İZBAN, Marmaray, Başkentray ise İzmir, İstanbul ve Ankara'nın toplu taşıma araçları arasında yer alıyor. Peki bu araçlar daha önceki resmi tatillerde olduğu gibi vatandaşlar için ücretsiz ulaşım sağlayacaklar mı?

1 Mayıs'ta Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir'de bulunan Marmaray, Başkentray, İZBAN seferlerinin ücretsiz yapılacağına dair karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Hatta yayınlanan karar 1 Mayıs'la sınırlı kalmayıp, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı'nı da kapsadı.

Alınan karara göre, 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ücretsiz olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.