LGS sınava giriş belgeleri, öğrenciler nerede sınava girecek?

LGS sınava giriş belgeleri, öğrenciler nerede sınava girecek?

2 Haziran tarihinde tüm ülke genelinde ortak olarak uygulanacak olan LGS için bir aydan az bir süre kaldı. Bu yıl ilk defa uygulanacak olan sınav giriş usul ve esaslarını sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı sınava girişlerle ilgili hangi değişikliklerde bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye genelinde 2 Haziran tarihinde uygulanacak olan eğitim camiasının en önemli 2 sınavından biri olarak kabul edilen LGS için bir aydan az bir süre kaldı.

Bu yıl daha önceki yıllarda uygulanan sistemin dışında bir sınava giriş sistemi uygulanacak.
Önceki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sınav başvurularını otomatik olarak her öğrenci adına kendisi yapmaktaydı. Ancak artık sınava girişler öğrenci velilerinin başvuruları üzerine gerçekleştirilecek.

Bu yıl öğrenci velileri okula gelerek sınav başvurularında bulundular. Bu sebepten dolayı sınava girecek olan öğrenci sayısında yarı yarıya bir azalış oldu. En büyük sorunlardan biri olan sınav merkezi olarak hangi okulların belirleneceği ise daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullar bildirildi.

Buna göre artık öğrenciler kendi okullarında değil il ve ilçe merkezlerinde bulunan sınav merkezi olarak ilan edilmiş olan okul binalarında sınava gireceklerdir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum