Kamuya engelli personel alımı başvuruları başladı

Kamuya engelli personel alımı başvuruları başladı

Kamu kurum ve kuruluşlarına alımı yapılacak olan engelli vatandaşlarımız için EKPSS kura başvuru süreci başlamıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarında olan engelli personelin istihdamı için ayrılmış olan kadrolara personel alımı yapılacaktır. Başvurular nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

Kamuda belirtilmiş olan %3 oranında engelli personel çalıştırma gereği Dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına devlet memuru olarak engelli vatandaşlarımız arasında atama yapılacaktır. Söz konusu atamalar EKPSS kura sonucuna göre yapılacaktır.

EKPSS kurasına; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olanlar veya 21 Mayıs tarihine kadar mezun olabilecek olan adaylar başvurabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 6 Mayıs tarihinde saat 11.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından 21 Mayıs tarihine kadar yapabileceklerdir.

Söz konusu kuraya en az % 40 engeli bulunan vatandaşlar başvurabileceklerdir. Ösym tarafından ilan edilen EKPSS duyurusu için https://www.osym.gov.tr/TR,29356/2024-ekpss-kura-icin-basvurularin-alinmasi-06052024.html linkine tıklayınız.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum